σπασμένο βίσμα τροφοδοσίας (power jack) spasmeno visma trofodosias

Χαλασμένο βίσμα τροφοδοσίας (power jack)

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε τραβήξει απότομα το καλώδιο φόρτισης του φορητού υπολογιστή μας; Και πόσοι από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει με τρόμο ότι έχουμε καταλήξει παρέα με ένα χαλαρό ή ακόμη και σπασμένο βίσμα τροφοδοσίας. Τα καλά νέα είναι ότι πρώτον δεν είστε οι μόνοι. Το power jack που έχει σπάσει ή ξεκολλήσει και δεν κάνει πλέον καλή επαφή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις αναφορικά με τις επισκευές laptop. Δεύτερον, δεν είστε μόνοι. Οι PCMages είναι εδώ για να σας δώσουν σαφείς οδηγίες ως προς τα «συμπτώματα» που μπορεί να εμφανιστούν τα οποία αποδεικνύουν την φράση “Houston, we have a problem”.

1. Η φωτεινότητα της οθόνης του laptop μας αυξομειώνεται χωρίς προειδοποίηση – ο υπολογιστής μας δηλαδή μπαίνει σε διαδικασία εξοικονόμησης ενέργειας διότι υπήρξε διακοπή της τροφοδοσίας ρεύματος στην συσκευή.

2. Στο ίδιο μήκος κύματος και ενώ το laptop μας φορτίζει, παρατηρούμε πως το λαμπάκι που πιστοποιεί ότι ο υπολογιστής μας είναι συνδεδεμένος στην μπρίζα αναβοσβήνει χωρίς προειδοποίηση.

3. Ακόμη, μια σοβαρή ένδειξη είναι το γεγονός ότι το laptop μας δεν μπορεί να φτάσει το 100% φόρτισης της μπαταρίας του λόγω αυτών των συνεχών διακοπών.

4. Φυσικά, ένδειξη ότι το τροφοδοτικό μας έχει σοβαρά προβλήματα είναι και η διενέργεια από μέρους μας ταχυδακτυλουργικών και λοιπών μαγικών πατώντας ή κρατώντας στον αέρα το καλώδιο φόρτισης μπας και καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τον υπολογιστή μας.

5. Και τέλος, τα πράγματα είναι πράγματι σκούρα και σοβαρά όταν το laptop μας δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να φορτίσει καθόλου.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα. Ότι το βίσμα τροφοδοσίας έχει χαλάσει. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Όχι δεν έχει πρόβλημα η μητρική σας πλακέτα και όχι δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούριο laptop. Το βίσμα τροφοδοσίας σας μπορεί να επισκευαστεί από τους κατάλληλους τεχνικούς. Το κόστος της επισκευής φτάνει εώς και τα 70€, ανάλογα με το εάν μπορεί να επιδιορθωθεί το υπάρχον βίσμα ή εάν χρήζει πλήρους αλλαγής. Όποια και εάν είναι η περίπτωση, θα πρέπει να φέρεται το laptop σας στο Service μας ώστε να γίνει ακριβής εκτίμηση των χρημάτων που θα κοστίσει η επισκευή. Και φυσικά ανάλογα με την βλάβη δίνεται από την εταιρία μας και εγγύηση 3-6 μηνών. Τέλος, να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση προβλήματος και της μητρικής πλακέτας η χρέωση για την επισκευή και των δύο είναι διαφορετική.